New York Deli, het trotseren van de kou wel waard

Het net geopende New York Deli is een bezoek meer dan waard. Het nieuwe initiatief van Fausto ademt New York East Side en kent een kaart vol Jewish klassiekers.

Het is voor iedereen nog een beetje wennen en het perso­neel moet nog duidelijk in het ritme komen. Direct afrekenen of niet, bedienen of niet, alles aanwezig of niet? Het geeft allemaal niets. De sfeer is uitstekend, de bediening erg behulp­zaam en misschien nog wel het belangrijkste, het eten heerlijk.

Natuurlijk ga je hier voor de pastrami. Heerlijk zelf bereide runder­borst, op rye met een pickle on the side. De hotdog zoals een hotdog moet zijn en een perfecte Angus burger met fries en als side dish een chopped liver met smaltz. De wijn die we erbij drinken heeft ballen (Gnarly Sirah) en maakt het af. We komen zeker terug voor de steak en de Matzo Ball chicken soup.

Vanaf het podium, lui in de bank, kunnen we de zaak overzien en de gezellig­heid proeven. Toptent, waar het goed toeven is. Zeker als de laatste kinder­ziektes zijn verholpen, zoals de koeling die niet op normale verlichting kan. De porno kleurtjes die vanachter de toon­bank de zaak in worden geslingerd storen echter geen moment. Dan mag het buiten een gevoels­temperatuur van -15 zijn, binnen is de gevoels­temperatuur meer dan warm te noemen.

New York Deli
Wagenweg 3, 2012 NA  Haarlem
http://newyorkdeli.nl