HorecaUITmuntend

Tijdens De Lekkerste Nacht in het Patronaat zijn weer de HorecaUITmuntend-prijzen uitgereikt voor de meest gastvrije zaken in de Haarlem-regio. LEVEN! Magazine was erbij en kan een hoop felicitaties uitdelen.

In de categorie restaurants ging Fris er met het goud vandoor, op de voet gevolgd door Diga en Spaarne 66. El Pincho ging er met de publieksprijs vandoor. Ron Stoevelaar noemde restaurant Fris het sterrenrestaurant zonder ster, dus niet alleen met de gastvrijheid zit het wel snor, ook het eten werd hogelijk gewaardeerd.

Bij de dagzaken zette de jury PaRi op de eerste plaats, ging het zilver naar Hofje Zonder Zorgen en was het Teestie die het brons opeiste. Hofje Zonder Zorgen ging er ook nog eens met de publieksprijs vandoor. Over PaRi was de jury eenduidig: “Zodra gastvrijheid gewoon in je natuur zit, kost het ook geen enkele moeite om het uit te dragen. We moeten er trots op zijn dat er een dergelijk klein pareltje in Haarlem zit.”

Bij de cafés werd het ongekend spannend en was het uiteindelijk In den Uiver die de gouden oorkonde wist te bemachtigen. Bar Wigbolt claimde het zilver en Het Wapen van Bloemendaal griste de bronzen oorkonde weg voor de neuzen van de overige beoordeelden. Net als bij de dagzaken werd er hier een dubbelslag geslagen en door Bar Wigbolt wel te verstaan, die ook de publieksprijs wist te bemachtigen.

De Lekkerste Nacht 2018

We kunnen in Haarlem en omgeving trots zijn op de kwaliteit van de horeca-zaken, waarbij velen een ware rode loper uitrollen voor de gasten.

Het feest ging nog door tot in de kleine uurtjes waarbij Good Old Ben Cramer en Full Count er een waar spektakel van wisten te maken.

Fotograaf:Onno Hulshof