Gastronomische Hoofdstad vanaf het water

1073

Gastronomische Hoofdstad vanaf het water: de kop is eraf

Op 12 mei en op 26 mei zijn de eerste twee edities van de Gastronomische Hoofdstad vanaf het water succesvol geweest. De Bokkedoorns mocht het spits afbijten en onder een heerlijk lente zonnetje een serie amuses en 5 gangen walking dinner uitserveren. Onder het genot van de meest exquice gerechten maakte de Stad Dockum eerst een tocht over het Spaarne tot aan Cruquius om later nog een extra lus richting Spaarndam te maken. De keukenbrigade wist onder toeziend oog van Roy Eijkelkamp de ene na de andere lekkernij aan boord uit te serveren en dat kon de goedkeuring van Pascal Beeren, de gasten en de aanwezige pers wel wegdragen.

LEVEN! Magazine Haarlem

Ratatouille Food&Wine

Twee weken later was het de beurt aan Ratatouille Food&Wine om de uitdaging aan te gaan. En ook nu was de missie meer dan volbracht. De sfeer zat er van meet af aan goed in en ook nu werden in een vier uur durende tocht verschillende amuses uitgeserveerd, gevolgd door 5 heerlijke gangen, waarbij natuurlijk de signature dish van Jozua niet kon ontbreken, zijn Ratatouille. Het is na twee edities duidelijk het een culinair feestje is dat nog wel eens jaren kan doorgaan.

N.A.P. Bloemendaal en Bistroboat Indonesia

De volgende tocht waar nog voor kan worden geboekt is die van restaurant N.A.P. Bloemendaal (14 juli) aangezien Restaurant HOUT al is uitverkocht. Nog een kleine kans op nog een plekje aan boord is er bij Bistro Boat Indonesia (21 juli).

In augustus blijven we even op het land, voor evenementen als Haarlem Culinair en Proefpark Haarlem om in september de serie af te maken. De twee geplande tochten in september, met ML (15 september) en Southern Cross (29 september) zijn wel bijna uitverkocht. Het wordt een mooie zomer, zoveel is wel duidelijk.

 Reserveer nu voor een mooie Gastronomische boottocht